Wednesday, November 20, 2013

E - DAY : Review Baju Anak Buah


Aku punya kain baju tunang ada banyak balance so aku pun buatkan lah baju si Syirah..
Mula - mula risau gak dia tak nak pakai baju tu nanti kan...
Tapi dia suka...macam princess kata nya...

Cuma malam tu dia tak nak ambil gambar dengan mak long dia ni ... (-_-)'
Sedih betul....penat lah tangan ni dok menjahit kan manik pada baju dia tu...



Pada awal nya aku hanya tambah kan lace roce + reben dekat pinggang dress dia...
balance nye tambah kat lengan...
try bagi dia pakai... nampak kosong kat dada...






then aku tambah 3,4 ketul lagi bunga kat bahagian leher...
manik kat bahagian pinggang..
and it become beautiful..

she loves it...

WORDLESS WEDNESDAY


Cincin yang hanya dulu dapat dilihat di dalam gambar..
kini tersemat erat di jari ku...











Tuesday, November 19, 2013

E-DAY : Review inai



Memandangkan gambar pada hari kejadian belum ada...aku review mana yang ada je la dulu yer..
Khamis malam jumaat tu, lepas aku dah habis baca yasiin, aku terus sambung buat hantaran..
Dalam kul 1 pagi baru siap..
So, before tido, aku pun pakai la inai..
saja suka2 jer..
Tangan sebelah kiri okey lagi..
Bila turn tangan kanan, menggigil gak la tangan aku ni nak melukis nya..
Alhamdulillah jadi..

Inai aku inspired dari junior aku..
Sebab kalau boleh nak inai yang simple jer untuk tunang...



















Simple jer kan...
Korang rasa macam mana??

16 NoVemBeR 2013 *** My E-DAY

Alhamdulillah...lega sangat sebab first step berjalan lancar...
Mana yang dah baca post saya hari tu, mesti dah tahu yang aku akan bertunang pada tarikh ni kan??
Rasa bersyukur sangat-sangat sebab majlis berjalan dengan lancar walaupun hujan start petang 16hb tu...
Boleh tahan ramai jugak yang datang malam tu..

Yup, majlis tunang aku berlangsung pada waktu malam..
sama macam adik aku dulu jugak..buat malam..
Jumaat tu aku halfday..so balik jer keje terus buat la apa yang patut..
Pakcik dari ipoh sampai malam tu.. yang lain semua keesokkan  hari baru sampai..
Dua belah ada..sebelah mak & sebelah abah..
Meriah lah rumah sekejap...

Actually semua pakcik makcik & sepupu sepapat memang menunggu2 hari ni..
Tuan punya badan lagi la kan..hikhikhik...
Everything berlaku secara tiba-tiba...

Jodoh Allah itu kita memang tak boleh nak jangka..ada yang kenal dah lama, tapi akhir nya putus..
Ada yang baru kenal beberapa bulan , akhir nya melangkah ke arah untuk bersama (aku lah tu..hehehe)
Yang penting kita tidak pernah ada rasa putus asa, tawakal  dan percaya pada ketentuan Allah...


Gambar belum upload semua lagi..tapi aku bagi teaser sikit lah yer...
Dah dapat gambar yang full aku review ke...
Aku tak ada ambil mana-mana photoG  pun untuk majlis tunang ni,...
Tahun depan baru aku tempah OP..hihihi (dah tempah pun...)



 inilah tunang kita..panggil dia jef
ikot kan nama mohd jaffridin 
dah macam bunyi penyanyi pop yeh-yeh lak kan..hehehe



 sempat lagi buat peace ..ni sebelum majlis mula..
betul-betul selepas make up..





"PENGIKAT" kami..alhamdulillah
biasa-biasa jer cincin aku




 gambar cincin aku lagi..
yup..tema kami pink purple + tiffany green & baby blue + white
amik kawww...macam-macam warna ada



cantik tak??
heheheh




Saturday, November 2, 2013

First Henna Job ...

Nih aku nak review sikit la pasal first customer aku utk job henna ni..
Intan ni adik kepada kak ijah ( kawan mak aku ).. dasyat kan, kawan mak aku panggil akak jer..
Masa deal tu aku dengan akak dia jer..pengantin is sangat senang and tak kesah inai nya ghupe mana pun...
So aku pun setuju lah nak inai kan dia...

Pengantin nikah 13 Oktober 2013.. so aku datang inai kan dia hari jumaat malam sabtu..
Kulit dia putih la sangat..so inai memang naik kat tangan dia..
Tanya corak nak macam mana, dia jawab " tak kesah lah kak..janji cantik" hehehe..
First kena inai kan bahagian jari dulu.. Then baru lukis-lukis..
Sebab yang bahagian jari tu pakai 5minit je..tapi haritu terlama sikit..
so, inai gelap sikit.. tang jari adik aku yang pakai kan...


Aku melukis tu ada la 2 jam.. pukul 11 baru siap..
nampak mudah tapi lenguh la jugak...hehehe..
Cakap banyak pun tak guna kan..
so lets see the pictures..


kan nampak tak berapa sekata kan inai hujung jari..aku suruh pembantu pengantin yang 
touch up esok nya before nikah..




yang tudung coklat paling kiri tu lah kakak yang aku cerita atas tadi...
kak ijah...







itu je la gambar yang mam pu aku tepek kan..hehehe..
tu pun amik dari page si pengantin..aku tak sempat nak amik gbr bersama..
tuan blog is pemalu.. hehehehe



Friday, November 1, 2013

i'm back!!

Lama betul aku tinggal kan blog..
Bukan aku tak buka blogger langsung, tapi hanya sekadar jadi silent readers je..
Hati tu nak jugak taip entry baru, bila kenang kan semua gambar dalam handphone..
Terus jadi MALAS...hehehe (-_-)'

Banyak jugak benda yang terjadi dalam hidup aku sejak last post tu.....
Ada suka.. duka pun ada...
Tapi kita Chill je..hehehe..

One thing yang paling buat aku bersyukur adalah... I'M GETTING ENGAGE!!!..
huh...macam getting married la dia punya nak happy tu kan...
InsyaAllah lagi dua minggu aku akan bertunang...moga segala nya berjalan dengan lancar...
Alhamdulillah..perkenalan yang singkat akhir nya melangkah ke step yang seterusnya...
Yup... kami kenal 3 BULAN then terus make a first step...
Sekarang ni memang aku tengah busy buat persiapan..simple-simple jer...
Mengikut budget yang kami ada...nanti aku share dengan korang the moment and anything
yang berkenaan  dengan majlis pertunangan aku k!

Aku bagi teaser sikit la ek...


Aku pun sekarang dah kerja kat tempat baru selepas old company tu tetiba nak tutup..
Dah la sebulan lagi nak raya...tapi alhamdulillah...
Lepas raya aku dapat kerja semula..jiran aku yang tolong...thanks sangat kat dia...
Majikan kali ni best ... task untuk aku pun tak ada la susah mana..
Macam kerja pejabat-pejabat yang lain jugak...





Then alhamdulillah aku dah mula kan part time job as PELUKIS INAI secara freelance...
Pengantin pertama adalah adik kepada kawan baik mak aku..
Dorang puas hati... mereka ingat aku guna inai tampal..hehehe..
Penat mak lukis nyah.. adeh .. (-_-)'

Bisnes baru nak mula , so ada la cacat cela nya sikit kan...
InsyaAllah akan aku usaha kan untuk buat yang terbaik...
Ini pun aku teaser sikit... (bila ntah akan review..)


Erm..apa lagi ea..rasa nya memang banyak..cerita raya..cerita family...sikit2 aku story okey...

Doa kan hubungan aku and bakal tunang aku berpanjangan okey!