Monday, October 31, 2011

idea #3: doorgift ~ perkahwinan

Assalamualaikum...

hye blogger2 semua...mcm mana hari nie?hope semua ceria2 & sihat2 belaka lar yer..
kepada blogger yang dh pun melansungkan perkahwinan, hajar wish "selamat pengantin baru"..masih tak terlambat kan lagi kan...buat ex-b2b yang mummy2be, tahniah yer...seronok kan rezeki dtg awl...hehehe...

dalam entry kali ini, hajar nak share dgn korang semua idea untuk doorgift...lebih specific, untuk kategori wedding...sekarang kalau kiter semua pergi wedding sape2 pun, mesti excited nk tgk dorang py doorgift kan..nak2 yg tgh cari idea untuk dorang py wed...termasuk yours truly gak..hehehe...so, meh hajar share sikit2 dgn korang k...


Ada beberapa kategori doorgift yg korang blh tgk sekarang..hajar buat in sub-category k...

1. Makanan (cupcake, muffin, coklat, macaroon...)

 nice kan biskut yang di atas ni...comel2 jer burger nyer..hihi. (klik untuk link)



 cuba tgk mknn kat atas ni..terliur..hehee (klik untuk link)


kepada yang minat muffin coklat...mcm yg kat atas nih nampak menyelerakan ea. (klik untuk link)


 bagi penggemar tegar coklat pulak..pilihan di ats nih mmg menarik dan lebih mudah sbb dh ada 
kotak sekali..tinggal ikat reben jer. (klik untuk link)


cupcakes di ats nih more exclusive..nak2 siapa yang ada tetamu vip kan...(klik untuk link)


2. Sapu tangan








3.Barang2 hiasan 


macam gbr atas nih..rasanye ni standard punyer doorgift dh skrg kan...dah byk orang bagi..kalu tgk kat almari masing2, mesti dh byk.hehehe...


Frames...menarik & kalau lagi kreatif, blh ler letak gbr b2b semua kan...(klik untuk link)


 Kipas..pun dh byk skrg..mcm2 design n colors..pilih jer


yang berminat dengan barang crystal..blh ler pilih yang ini 


 comelkan ???


 lain daripada yg lain...memories tu...


lilin pelbagai corak n warna...blh dijadikan hiasan bilik jugak...suke2.. (klik untuk link


this one pun something yang in skrg...tapi majority jd kan vvip py doorgift coz harga nyer yang agak meruntun jiwa gak..ahaakkkss...tapi pada yg ade budget, pe salah nyer kan....


ermm...hajar rasa cukup kot setakat nih..nanti ada yang terbaru or yang lebih menarik..hajar akan update untuk b2b semua yer...TILL MEET AGAIN...sayonara..

4 comments :

  1. menarik...sy suke doorgift yang boleh digunakan kerana lebih praktikal:):):)

    ReplyDelete
  2. hai

    kalau cari idea DIY yg murah & super cute boleh visit blog/ig kami
    ada paperbag, sticker, tag & card :)

    tq tuan tanah

    Our blogshop, cardbymyan.blogspot.com click >>CARDBYMYAN or instagram kami @begkertas. click >>@begkertas


    tq :)

    ReplyDelete