Tuesday, May 14, 2013

VCO CATALYST


Assalamualaikum..

Pernah dengar pasal Virgin Coconut Oil / Minyak Kelapa Dara..Ataupun dikenali sebagai VCO..

Minyak kelapa dara adalah minyak kelapa yg diproses tanpa penggunaan haba atau kimia di mana struktur asal dalamnya dapat dikekalkan seasli-aslinya. Pakar-pakar merumuskan bahawa suatu kandungan yang terdapat dalam kelapa yang dipanggil lemak tepu dapat memberi pelbagai kesan positif ke atas kesihatan manusia, sebab itulah penduduk kepulauan pasifik begitu sihat dan mempunyai kadar berat badan dan ketinggian yang baik. Mereka juga didapati tidak mengalami sebarang penyakit kronik sperti jantung dan kanser.

Hajar nak introduce dengan korang semua tentang VCO keluaran Catalyst..
Kenapa Catalyst ?? Ini kerana VCO keluaran CATALYST adalah 100% menggunakan bahan semulajadi yang diproses dan dihasilkan dalam bentuk softgel & liquid. 

Produk-produk Catalyst Nutraceutical adalah 100% bahan semulajadi yang sangat bagus diambil sebagai supplement tambahan untuk terutamanya untuk kesihatan dalaman badan dan juga kulit. Ianya adalah halal kerana Catalyst Nutraceutical adalah produk keluaran Malaysia dan 100% bahan semulajadi. Sesuai digunakan oleh wanita dan lelaki serta semua peringkat umur.

Product Catalyst Nutraceutical adalah tertakluk di bawah Food Act 1983 and Food Regulations 1985. Didepan kotak sudah tertera food supplements. Untuk makluman, komposisi bahan yang digunakan adalah 100% PURE VIRGIN COCONUT OIL which is stated clearly. Komposisi bahan lain tiada kerana memang kami gunakan virgin coconut oil yang halal. Harap maklum. Cara Guna
Produk ini ialah produk ' best seller ' oleh kerana konsep pengambilan yang lebih praktikal bagi mengatasi sesetengah pengguna yang tidak mampu minum minyak kelapa dara begitu sahaja mungkin disebabkan bau & rasa yang kurang enak. Maka Catalyst melakukan satu langkah bijak mencipta VCO berbentuk kapsul.Catalyst ' VCO SOFTGEL CAPSULE ' dimakan 2 kali sehari (1 kali pagi & 1 kali malam), Oleh kerana ' VCO SOFTGEL CAPSULE ' berbentuk kapsul lembut (salutan diperbuat dari bahan-bahan alami) yg mudah ditelan. 'VCO SOFTGEL CAPSULE ' juga boleh disapu ke muka 2/3 kali seminggu sebelum tidur dengan cara cucuk kapsul lembut guna jarum & terus lakukan sapuan ke bahagian ang dikehendaki. Untuk kesan pantas, makan 1 biji & 1 biji lagi disapu ke bahagian bermasalah SETIAP HARI.
Cara Guna 
Produk Virgin Coconut Oil keluaran Catalyst yang ke dua digelar ' VCO PURE OIL ', berbentuk cecair, antara kebaikan cecair ' VCO PURE OIL ' ia mudah diserap oleh badan. pengambilan ' VCO PURE OIL ' 2 kali sehari (1 kali pagi & 1 kali malam), hanya tuangkan ' VCO PURE OIL ' dalam camca teh kemudian terus diminum atau boleh disapu ke muka 2/3 kali seminggu sebelum tidur. Selain itu, boleh juga lakukan sapuan ke bahagian badan yang bermasalah spt : kulit kering / kawasan berjerawat / 'strechmark' & sebagainya.


Kebaikan VCO

Berminat? 

PM Fb : Hajar Hazizi 
SMS /WhatsApp : 014-2350870
Anda boleh juga Like di Fanpage Hajar : HF CATALYST

Hajar sedia untuk bantu anda semua.** Sila ambil perhatian bahawa setiap gambar ini merupakan hak milik Ailana Catalyst- Stokis Ledang & Batu Pahat..Saya merupakan agen yang berdaftar..anda dilarang sama sekali memuatturun/mengguna semula gambar ini untuk tujuan yang salah.** 

No comments :

Post a Comment