Thursday, May 10, 2012

puding roti berkuah custard vanilla + kek batik

assalamualaikum....
Wah,tengok tajok pun dah teringat rasa kek batik mavelles tu..
Semalam birthday adik aku yg bongsu...
Jadi aku terasa nak buat something utk dia..balik kje tu terus le ke kedai runcit yg dekat dgn umah aku tu...beli ape yang patut...siap bw kertas yang ade resepi tu..hahaha..gila semangat je aku kan...sampai nyonya tu pun tau aku nak buat kek batik...hahaha

Pas maghrib and selesai dinner, aku pun mula berkungfu kat dapur...
kuar kan oven bulat dan segala perlatan yg di perlukan....
Sukat la mana yg ptt ikot resepi dpn mata...

Setelah penat berkuntau and berhempas pulas...
Siap la 2 loyang puding roti and seloyang kek batik...
memang terbaik la..
Nanti entry lain aku masuk kan menu okey...

Nie saja test buat entry guna abah punya Galaxy Tab yg terbaru..
Baru kuar sehari dlm paper abah aku dah sambar...
Betul2 semangat nak beli...
Sian tengok cucu nya..nak tengok upin ipin...
Budak2 sekarang kan...






ni gambar masa tengah bakar puding roti nya (xda flash)




ni bila guna flash...

mmg sedap la bau bila tengah bakar ni...
bau vanila..
Yang paling best bila tengok roti tu mengembang semacam jer masa dalam oven...
Macam nak termeletup pun ada tengok gaya nya...



Ini lah rupa nya kek batik yang telah siap di adun...
Gambar semasa proses tak dapat lah den nak tayang kan yo..
tolupo den nak ngambik eh...buat sekali sorontak..mano tak eh...
hihihi...


Anyway...SELAMAT HARI LAHIR YG KE-17 buat adik aku yang bongsu tu....
Dia siap cakap, along masak ni pun dah cukup...tak ada kek pun tak ape...
Hahaha...suka aku...nanti kita buat benda lain lak ok dek...







2 comments :

  1. Hehe. Dah lama tak tengok oven bulat camtu. =)

    ReplyDelete
  2. hihihi..tu ar kan..
    tapi suka guna oven nih..senang...

    ReplyDelete